Bli selvforsynt med kjøkkenhage og drivhus

Stadig flere gleder seg over mat fra egen hage. Bare tenk på gleden over å plukke frodige salater, solmodne tomater eller ferske urter til middagen. Med paneler fra BEDD er det enkelt å bygge en kjøkkenhage eller dyrkingshage som er tilpasset ditt uterom, helt uten bruk av verktøy. I dette prosjektet er det bygget flere kasser i dobbel høyde (50 cm) med 60 cm bredde og ulike lengder. Det gir svært godt jordvolum også for bærbusker og grønnsaker med dype røtter. Materialene som er brukt er paneler i rustfri Galfan, kombinert med paneler i ubehandlet stål/rust fra BEDD. 

I filmen under, får du nyttige tips til hvordan BEDD gartner Tom Egeberg Hvål sår og planter en rekke spiselige planter som kan høstes fra hagen. Han planter bærbusker som rips, stikkelsbær og solbær, med et dekke av urter under. Tom planter også ulike jordbærsorter, som Delizz og Korona til sommerens desserter. Det er også plass til løpstikke og rabarbra i plantkeassene, og Tom gir tips til hvordan du bør sikre god nok plass til disse. Tom forteller også mer om hvordan ulike planter beskytter hverandre mot skadedyr som kålflue og løkflue. Lenger ned på siden finner du tips til hvordan du kan bygge ditt eget minidrivhus eller drivhus med paneler fra BEDD.

Dyrkinghage med BEDD plantekasser

Drivhus med BEDD

Plantekasser fra norske BEDD er perfekt for bruk i og rundt drivhus. Det modulære systemet gjør at du kan tilpasse løsningen perfekt til ditt drivhus, og variere høyde for å få den jorddybden du trenger for ulike planter. Hvis du har begrenset plass, anbefaler vi å velge et mini-drivhus med "Pallekarm-mål". Disse er 120x80 cm, og er relativt rimelige å kjøpe fra forhandlere som f.eks. Hageland. I dette blogg-innlegget kan du lære mer om hvordan du kan bygge en pallekarm med rustfrie og frostsikre paneler fra BEDD. Til dette formålet anbefaler vi å bygge i to høyder, slik at du får god jorddybde til plantene dine. Minidrivhus får du i både grå aluminium og sort lakk. Det blir fint med BEDD paneler i samme farge! Se nederst på siden for produkter som passer når du bygger drivhus og dyrkingshage.

Hvis du planlegger å bygge et større drivhus, gir det mulighet for å bygge kasser langs veggene i midten av huset. I denne filmen viser designeren bak BEDD, Bjørn Bye, hvordan han har bygget et drivhus på 9kvm, med kasser i sort lakk og rustlakk. Lær også hvordan han skapte ekstra takhøyde i drivhuset, ved å bygge det litt opp på betongsøyler. I denne filmen kan du se hvordan Bjørn plantet en rekke deilige tomater i sitt drivhus.

Stort drivhus med BEDD

Finn din forhandler

BEDD har 100 kunnskapsrike forhandlere over hele Norge. Finn din nærmeste, og få hjelp med BEDD, jord og planter.

BEDD forhandlere