Høst på balkong og terrasse

Høst på balkong og terrasse

Når høsten kommer, er det lurt å beskytte planter som trenger litt ekstra ly gjennom vinteren. I filmen under lærer du hvordan vår venn Espen Skarphagen dekker klatreplantene med strie, og plasserer BEDD kassene inntil veggen for ly og restvarme fra husveggen.

Få også tips til hvordan høst- og vinterplanter kan bidra til en fargerik og koselig uteplass, selv når sommeren er over. Filmen er produsert for Thon Eiendom, og vises med deres godkjennelse. Til glede for alle med balkonger og terrasser!

Med blomsterkasser på hjul fra BEDD, er det enkelt å flytte rundt på selv store kasser. De er rustfrie og frostsikre, og kan trygt stå ute med droj og (evt.) selvvannings-innsats hele året. 

Høstplanter i BEDD

Trenger jeg isolasjon i kassen om vinteren?

Dette er et spørsmål mange stiller - og meningene er mange. De vanligste formene for isolasjon til plantekasser vil gi en forsinkende effekt på frost i kassene, men vil ikke forhindre at frosten setter seg i svært kalde perioder. Dersom plantekassene dine står på tak eller underlag med varmekabler eller restvarme fra bygget, kan isolasjon bidra til at temperaturen i isolerte kasser holder seg noe høyere, selv om vinteren. Noen former for isolasjon / fuktsperrer kan også bidra til ekstra lufting til jorden, som anbefales av mange gartnere. Det aller viktigste når du planlegger for plantekasser og frost, er å velge materialer som ikke sprenges / sprekker i kulden, og planter som egner seg for den klimasonen du bor i. Det er en stor fordel at potten eller plantekassen har godt jordvolum, spesielt for busker og små trær. 

I denne artikkelen fra Hageselskapet finner du oversikt over de ulike klimasonene i Norge, og spesifikasjoner på herdighetsgrad for plantene du kjøper.