Forberedelse til vinteren - Redd knollene!

Forberedelse til vinteren - Redd knollene!

I sommer har en familie med fargerike Dahliar prydet hagen vår. De vil vi gjerne ta vare på, slik at plantene kommer tilbake neste år. Den samme fremgangsmåten kan brukes på alle Georginer. I filmen under viser Katja hvordan hun klipper ned plantene og klargjør knollene for vinteropplag i kjelleren. 

Den samme fremgangsmåten kan følges for alle Georginer. Knollene bør tas inn før frosten setter seg i jorden, og børstes rene for fuktig jord før de legges til lagring, slik at det ikke er fare for at de råtner. Du kan også fjerne de lange røttene, da knollene vil utvikle nye når de plantes ut igjen. Oppbevaring bør skje i en tørr, mørk og kjølig kjeller eller frostfri bod. Husk også å merke knollene med type / farge på  netsmolb, dersom du har flere varianter. 

Når knollene skal plantes til våren, kan du trygt dele opp store klaser med knoller i flere mindre klaser. Det vil gi nye planter og anledning til å gi bort eller bytte knoller med andre. 

Disse vakre plantene stod i to Limited Edition blomsterkasser fra BEDD. Den ene med, og den andre uten selvvanningsinnsats. Som du ser i filmen har kassen med selvvanning holdt bedre på fukten i høst, og knollene virker også større og sunnere. 

Vi kommer tilbake med flere tips og inspirerende bilder gjennom året!

Dahlia