Et grønt skille mellom plen og parkeringsplass - BEDD

Et grønt skille mellom plen og parkeringsplass

I mange nye boligområder kan landskapet være litt flatt og uten naturlige soner i terrenget. Ved å bruke blomsterkasser i stål fra norske BEDD, har Hanne Rønning skapt et frodig skille mellom parkeringsplassen og plenen foran sitt flotte hus. 

Hanne var en av mange konkurranse-deltakere som tegnet sin hagedrøm med vårt nye planleggingsverktøy våren 2022. Hun viste stor forståelse for muligheten med BEDD, og tegnet en praktisk og estetisk løsning. Det resulterte i førsteplass i konkurransen, og BEDD produkter til en verdi av 15.000 kroner. 

Nå, et halvt år senere, har vi mottatt flotte bilder av hele prosessen med dette prosjektet. Dette deler vi gjerne med andre, som kan ha tilsvarende utfordringer eller planer. 

1. Forarbeid

Forarbeidet er viktig når du skal bygge blomsterkasser og høybed rett på terrenget. Hvis det er god jord der kassene skal stå, anbefaler vi å grave eller krafse opp underlaget, slik at røttene kan fortsette å vokse ned i bakken. 

Sørg også for god avretting av underlaget. Du kan bruke stein, leca-kuler eller trykkimpregnert trevirke for å lage et fundament som står rett og ikke påvirkes for mye av telen. 

2. Montering

Bygging av plantekasser fra BEDD er enkelt, og krever ikke verktøy. Panelene settes sammen med våre skjøtestykker, og avstiver-stag sørger for at kassene står linjal-rett selv når du bygger lange kasser. Selve byggeprosessen i prosjektet til Hanne er gjort på noen få timer. 

Ved å bygge kassen i ulike høyder, får hagen en fin variasjon og terreng-effekt. 

Rusting og beplanting

Hanne valgte seg BEDD paneler i ubehandlet stål, som får en varm og naturlig rust-patina. For å fremskynde rust-prosessen på blomsterkasser i stål, anbefaler vi å spraye kassene med vanlig husholdningseddik (7%) tre dager på rad. Hvis du foretrekker rustfrie blomsterkasser i stål, kan du velge mellom flere flotte farger og varianter fra BEDD. For eksempel nyheten rustlakk, som er 100% rustfri og uten avrenning til underlaget. 

For å gi god skjerming mellom plen og parkeringsplass, er det valgt en kombinasjon av høyt gress, buskplanter og dekorative blomster. Kassene fra BEDD gir god jorddybde, i tillegg til den jorden røttene kan søke seg ned i under kassene. Dersom du skal bygge blomsterkasser på fine heller eller tre-dekke, anbefaler vi å bygge BEDD med bunnplater, slik at du beskytter underlaget.

 

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med ditt prosjekt, er det bare å kontakte oss.