Bål i blomsterkassen! - BEDD

Bål i blomsterkassen!

Nå som høsten nærmer seg er det mange som vurderer bålpanner og utepeiser for litt ekstra hygge på terrassen. Men hva med å bygge et koselig bål i blomsterkassen fra BEDD? Her ser du hvordan du kan lage din egen utepeis med en bio-etanol brenner trygt plassert med jord og steiner i en BEDD kasse. 

I kassen som allerede var fylt med fuktig jord, la vi først et lag med stein under brenneren, og deretter dekorerte vi med fine steiner fra tomta rundt hele brennkammeret. Brenneren er relativt rimelig, og kan kjøpes på nett hos Bio-Peiser. Kassen fra BEDD er 120x40x50 cm med drenerende bunnplate og hjul. 

Bio-peis innsats til BEDD plantekasse.

For å skape et hyggelig miljø rundt flammene, er denne kassen dekorert med noen gamle vedkubber, mosegrodd stein og en flott grein fra en einer-busk. HUSK at flammene fra en biopeis kan antenne brennbart materiale i nærheten, så sørg for god avstand mellom flammer og planter eller andre ting som kan fatte fyr. 

BEDD plantekasse som utepeis

Denne brenneren tar ca 1 liter bio-etanol, som gir opp til 5 timer med fine flammer (les mer på nettsiden til leverandøren). MERK at du aldri må helle bio-etanol i et brennkammer med flammer eller når det er varmt. Sørg også for å tørke bort evt. søl på kanten før du tenner på. Bio-etanol er svært brennbart, og det bør kun anvendes under kontrollerte forhold og av ansvarlige voksne. 

Vi ønsker alle en koselig høst, med flere fine kvelder på terrassen.