Planter for skjerming mot vind og innsyn - BEDD

Planter for skjerming mot vind og innsyn

Planter for skjerming mot vind og innsyn er en vakker og effektiv måte å sikre seg litt ekstra kos og privatliv på. Det finnes flere forskjellige typer planter som er egnet for denne formålet, avhengig av hvilket klima du bor i og hvor mye sol og skygge området har. 

Skjermende planter i BEDD kasser.

For å skape en effektiv barriere mot vinden, bør du velge planter med mange / tette blader og en tett vekst. Busker og trær som thuja, liguster, barlind og bambus er flotte valg for å skape en solid barriere. Disse planter vokser ofte bredt og høyt, noe som gir god beskyttelse mot vinden. Merk at noen hekkplanter vokser så raskt at man enten må trimme ned eller plante om hvis de strekker seg for høyt. 

Hvis du ønsker å legge til litt farge og tekstur til din plantekasse, kan du også vurdere å plante blomstrende planter som roser, hortensia, eller lavendel. Disse planter gir også god beskyttelse mot vinden, samtidig som det gir et vakkert og dekorativ uttrykk på plantekassen din.

BEDD blomsterkasse i sort lakk. Bygg din egen blomsterkasse med paneler i stål fra norske BEDD

Ikke glem å ta hensyn til størrelsen på plantekassen din når du velger planter. Velg planter som passer inn i størrelsen på kassen din og som ikke vil vokse for stort for området. Til busker og små trær, anbefaler vi BEDD kasser i dobbel høyde, og gjerne med 60 cm bredde for vekster med stor eller hurtigvoksende rotklump. For mer inspirasjon til løsninger, kan du lese denne artikkelen

Hvis uteplassen din er utsatt for mye vind, er det ekstra viktig å ta hensyn til høyden på plantene, og stabiliteten på kassene. Til soner utsatt for sterk vind, anbefaler vi enten kasser med hjul & brems, som kan flyttes i forkant av høststormene, eller kasser som monteres uten ben eller hjul, med enkle lekter under bunnplaten for litt lufting. I denne filmen ser du hvor enkelt det er. 

Montering av BEDD med trykkimpregnerte lekter

For å opprettholde plantene dine og sikre at de vokser godt og gir optimal beskyttelse mot vinden, bør du sørge for at de får tilstrekkelig med vanning, gjødsling og beskjæring når det er nødvendig.

I sammendrag, for å skjerme mot vind kan man bruke busker og trær som thuja, barlind, liguster, eller bambus, blomstrende planter som roser, hortensia, eller lavendel. Velg planter som passer i størrelsen på kassen og sørg for å gi dem nødvendig vedlikehold.