Et grønt og sunt arbeidsmiljø - BEDD

Et grønt og sunt arbeidsmiljø

Grønne og levende planter har mange positive effekter på arbeidsmiljøet. Mange vil umiddelbart kjenne at trivsel og motivasjon øker når man omgir seg med natur på jobben, men internasjonal forskning viser at det også er en svært lønnsom investering! 

BEDD i grønt kontor med plantevegg fra Ambius

På bildet: Mobile kasser fra BEDD som skjerming av arbeidsplassen, og plantevegg fra Ambius som levende og helsefremmende kunst på veggen.

 

I kontorfellesskapet til Braver Studios handler det til daglig om innovasjon og forretningsutvikling, men vel så mye om motivasjon og personlig utvikling. Det unge miljøet, med 8 svært kompetente medarbeidere, forstår verdien av å dyrke talent og viktigheten av å beholde og øke denne talentbasen. Nettopp derfor har selskapet prioritert et arbeidsmiljø med godt lys, attraktive interiørløsninger og grønne planter. Mange grønne planter!

For grønne planter er mer enn pynt og dekor. Det er naturens egen luftrenser, med fantastisk effekt på innendørs luftkvalitet. Med de rette plantene, plassert i omgivelser med godt lys, vil nivået av karbondioksid reduseres med 10% eller mer. I tillegg er det dokumentert at plantene bidrar til å rense luften for en rekke andre skadelige stoffer og partikler. En lenke til dokumentere forskningsresultater finner du nederst i denne saken, men her er noen funn knyttet til helse og velvære:

  • Redusert sykefravær på 20-60%
  • Redusert hoste og nysing opp mot 35%
  • 20% færre plager med tørr hals, nese og øyne
  • 25% reduksjon i opplevde smerter og plager på jobben

BEDD med selvvanning egner seg godt for store planter inne.

På bildet: BEDD kasse med selvvanning i fargen rustlakk, her med en benkebrikke som bærer en elegant "drivhuskrukke" med planter fra Ambius.

 

Som om ikke dette var nok, har rikelig med grønne planter også direkte effekt på stress og produktiviteten på arbeidsplassen. 

  • En studie viser at opplevd stress og negative følelser reduseres med 40%
  • Andre studier viser at produktiviteten kan økes med 10% eller mer på grunn av de positive effektene ved et sunt og grønt arbeidsmiljø. 

Levende planter er det mest naturlige og vakre vi mennesker kan omgi oss med. Derfor er det også dokumentert at medarbeidere og kunder føler større tilknytning til lokaler og bedrifter med stort innslag av planter. Det forsterker virksomhetens omdømme, og understreker bevissthet rundt klima, natur og gode arbeidsforhold. 

De mobile plantekassene fra BEDD kan utstyres med romslige og 100% vanntette selvvanningskasser. Det gir jordvolum for mange og store planter, med ekstra stor effekt på omgivelsene. Vanntanken rommer ca 30 liter, og må bare etterfylles hver 3-4 uke. Husk å sjekke hva plantene trives med, og sjekk at jorden ikke blir for tørr eller fuktig.  Ettersom BEDD kassene kan utstyres med hjul, er de enkle å flytte rundt og gir store muligheter for ommøblering eller tilgang for rengjøring av gulvet. 

BEDD med grønne planter i kontorlandskap

På bildet: 120x40 kasser med hjul gir godt jordvolum for store planter, og er enkle å flytte rundt ved ommøblering eller rengjøring. Selvvanningskassene etterfylles hver 3-4 uke.

 

Hvis du er interessert i vakker og virkningsfull beplanting til ditt arbeidsmiljø, anbefaler vi i BEDD å kontakte vår partner Ambius, som har Norges ledende eksperter på området. De kan bistå med løsningsforslag, beplanting (inne og ute) og serviceavtaler for stell, vanning og variasjon gjennom året. 

BEDD selvvanningskasse på kontor

 På bildet: Frodige plantekasser øker trivsel og produktivitet på arbeidsplassen. Ekspertene fra Ambius kan hjelpe med løsningsforslag og planteservice gjennom året. 

Ambius tilbyr planteservice til din bedrift

Les artikkelen med flere forskningsresultater fra UTS (University for Technology, Sydney) knyttet til grønne arbeidsmiljøer HER

Plantekasse på kontor fra norske BEDD 

Hvit kasse med selvvanning fra norske BEDD