BEDD som støttemur i skråning - BEDD

BEDD som støttemur i skråning

Hvis du har en hage med skråninger kan det være fint å bruke BEDD som en støttemur og innramming av utemiljøet. Det ville vi teste i et hjørne av vår platting, og resultatet ble supert. Se filmen og les mer om prosessen under.
 


Plenen bak vår platting skrånet direkte ned mot dekket og så ikke spesielt pent ut. Det var også vanskelig å klippe plenen i den bratte skråningen. Vi ønsket å bevare mest mulig plass på selve plattingen, og valgte derfor å grave ut plass i terrenget for en BEDD kasse i vinkel. Når jord og stein var fjernet, brukte vi litt ekstra tid på å jevne ut underlaget med stein og trykkimpregnerte bord for å gi nødvendig avretting før plassering av kassene.
 

Vi valgte å bruke to BEDD kasser på 120x40 cm i dobbel høyde (50 cm) til vårt hjørne. Dette kunne vi ha bygget med en vinkelskjøt og avstivere, men for å gjøre konstruksjonen ekstra stabil mot terrenget bak, valgte vi heller å sette to selvstendige kasser inntil hverandre. Mye av jorden som ble gravet ut av skråningen ble lagt tilbake i bunnen av kassen, før vi fylte på med kugjødsel og god plantejord i den øvre delen av kassen.
 

BEDD plantekasser brukt som støttemur rundt platting
 
Så var det klart for beplanting. Basert på gode råd fra Gartner Tom i BEDD, valgte vi planter som trives i halvskygge og som harmonerte godt fargemessig. 

Flotte planter til BEDD