Dyrkingshage med BEDD - Nyt mat fra egen hage - BEDD

Dyrkingshage med BEDD - Nyt mat fra egen hage

Stadig flere gleder seg over mat fra egen hage. Bare tenk på gleden over å plukke frodige salater, solmodne tomater eller ferske urter til middagen. Med paneler fra BEDD er det enkelt å bygge en dyrkingshage som er tilpasset din hage eller terrasse, helt uten bruk av verktøy. I dette prosjektet er det bygget flere kasser i dobbel høyde (50 cm) med 60 cm bredde og ulike lengder. Det gir svært godt jordvolum også for bærbusker og grønnsaker med dype røtter. Materialene som er brukt er paneler i rustfri Galfan, kombinert med paneler i ubehandlet stål/rust fra BEDD. 

I de to filmene under, får du nyttige tips til hvordan BEDD venn Thomas Gjording har lagt til rette for selvberging med en rekke spiselige planter som kan høstes fra hagen. Gartner Tom Egeberg Hvål viser hvordan du sår og steller med plantene for at de skal trives og bære mest mulig frukt. Han planter bærbusker som rips, stikkelsbær og solbær, med et dekke av urter under. Tom planter også ulike jordbærsorter, som Delizz og Korona til sommerens desserter. Det er også plass til løpstikke og rabarbra i plantkeassene til Thomas, og Tom gir tips til hvordan du bør sikre god nok plass til disse. Her kan du se filmen om første fase i prosessen med dyrkingshagen. 

I den neste filmen viser Tom hvordan du lykkes med å så frø i starten av sesongen, som vil gi friske og fine planter senere på sommeren. Det er viktig å bruke en god såjord i det øverste sjiktet, slik at de små frøene setter seg og finner den næringen de trenger i starten. Tom viser hvordan du sår frø til salat, grønnkål og redikker, og også hvordan du kan bruke unge planter som stykkes opp i spirer som vil spre seg videre i plantekassen. Ruccola salat er super å stykke opp for å skape mange nye planter fra en og samme potte.

Tom deler også kunnskap om hvordan planter kan hjelpe hverandre til å bekjempe skadedyr i plantekassene dine. Lær bl.a. om hvordan du kan stoppe gulrotflua ved å plante løk, og løkfluer ved å plante gulrøtter ved siden av hverandre. Du kan også stoppe kålfluer ved å plante dill tett på kålplantene dine. 

Vi håper disse filmene har vært til inspirasjon, og oppfordrer deg til å planlegge din egen dyrkingshage med vårt nye tegneprogram. Det gjør det enkelt å se på ulike løsninger, i forskjellige materialer som er perfekt tilpasset din hage.