Plantekasser til alle uteplasser - BEDD

Plantekasser til alle uteplasser

Terrasser og uteplasser kommer i alle former og fasonger. Nettopp derfor har BEDD utviklet et system som kan tilpasses de aller fleste ønsker. Enten man har en liten solkrok på hytta eller stor takterrasse i byen. Her har vi samlet noen løsninger til inspirasjon for deg som planlegger å gjøre din egen terrasse grønnere og finere i sommer. Husk også at vi gjerne bistår med å tegne opp større løsninger for våre kunder. Det gjør det enklere å se muligheter og planlegge kreative løsninger.
 

BEDD med tomater

Smått er godt
På små balkonger og ved trange passasjer, kan det være lurt å velge en løsning som tar liten plass og som kan flyttes ved behov. Samtidig er det praktisk å velge en løsning som er rustfri og frostsikker slik at ikke du må fylle boden eller kjelleren med potter og plantekasser som ikke tåler den norske vinteren.
 
De minste kassene fra BEDD er 60x30 cm og kommer med paneler, bunn og hjul i samme pakke. Mange bruker dem som urtebed, men med 25 cm. Jorddybde, kan du ha en rekke ulike planter i dem. Bunnen har 3 hull som sikrer god drenering. Som alltid anbefaler vi å ha 3-5 cm leca kuler nederst, og et stykke fiberduk før du heller i jorden. Da blir det god drenering og renest mulig avrenning.
 
Mobile modeller
En terrasse skal brukes til så mangt. Late frokoster, lek og leven, sosiale samlinger med flere og stille kvelder med bare dere. Derfor kan det være lurt å vurdere plantekasser som enkelt kan flyttes rundt når plassbehovet endrer seg eller terrassen skal rengjøres.
 

BEDD med hjul
BEDD sine modeller i 120x40 cm med bunn og hjul har blitt en bestselger. Du kan velge mellom kasser i enkel høyde med 25 cm jorddybde, eller bygge på et lag til med paneler og få en kasse med 50 cm høyde.  Hjulene gir en ekstra høyde på ca 10 cm. Med mobile kasser er det enkelt å ominnrede uteplassen, og skape akkurat det miljøet som passer den dagen eller kvelden. For planter som må skjermes for ekstrem sol eller regn, kan det også være fint å kunne rulle kassen til et skjermet sted, ved behov.
 
Grønne grenser og romdelere
For større terrasser og uteplasser kan det være fint å dele opp arealet i ulike soner. Enten man vil lage en grønn grense på kanten av terrassen, eller etablere et område for spising og et område for avslapping. Det modulere systemet til BEDD gir nesten ubegrenset med muligheter til å bygge avgrensninger og inndelinger. Lengdeskjøtene gjør at du kan bygge så langt du vil, gjerne i to høyder. Vinkelskjøtene gjør det enkelt å bygge lune hjørner, heste-sko former eller til og med labyrinter! Her viser vi noen skisser og løsninger på større modeller, til inspirasjon for flere.

Soner på terrassen med BEDD
 
Valg av materiale og overflatebehandling
 
Fordelen med plantekasser i stål, er at de er langt mer robuste enn alternativer i tre, keramikk eller plast-materialer. Hos BEDD kan du velge mellom den 100% rustfrie stålkvaliteten Galfan, lakkerte paneler, eller ubehandlet stål som gir en flott rustpatina. Hvis du ønsker den unike stilen som du får med plantekasser i rust, bør du være oppmerksom på at rustprosessen medfører en viss avrenning som kan sette merker på terrassedekket. Rust-panelene fra BEDD kommer som blanke paneler. For å sette i gang rustprosessen, anbefaler vi å spraye panelene med 7% eddik 3-4 ganger gjennom 3 dager.

 
Lykke til med din uteplass. Det er gøy, når mulighetene er så mange.