Moderne kasser med selvvanning

Moderne kasser med selvvanning

Selvvanningssystemer leverer vann direkte til plantenes røtter når de trenger det. Dette sikrer at plantene får akkurat den mengden vann de trenger for å trives, og bidrar til sunn vekst og blomstring.

En selvvanningstank i plantekassen bidrar dermed til færre bekymringer og gladere planter! Spesielt i ferieukene da mange er på reise.

Vi i BEDD tilbyr blomsterkasser med selvvanning, og som er designet for å gjøre hagearbeidet enklere og mer effektivt. Vanntanken plasseres i bunnen av blomsterkassen før påfylling av jord, og vann kan etterfylles i et eget rør med nivåmåler ved behov. 

Hvilke mål fungerer best for selvvanning?

Selvvanning egner seg for kasser med målene 60x60 h40, 60x60 h50, 120x60 h50, 80x40 h50 og 120x40 h50.

Hvordan fungerer selvvanning i praksis?

Selvvanningstanken plasseres helt i bunnen av plantekassen etter montering. Et 5 cm lag med leca-kuler rundt tanken vil bidra til drenering ved kraftig regn eller overvanning. Når tanken er plassert, pakker du god kompostjord godt ned i jordvekene i lokket, før resten av kassen fylles opp med jord. 

Med vår selvvanningstank fyller du vann hver 3-4 uke, og lar kapillær-effekten og røttene sørge for resten. Ikke fyll opp tanken oftere, da det kan gi for fuktig jord, og dårlige forhold for plantene. Ved starten av sesongen / første gangs bruk, anbefales det å toppvanne plantene i 1-3 uker, så røttene får utviklet seg og strukket seg ned mot bunnen av kassen. 

Tanken består av en beholder som tar ca 30 liter vann, og et lokk med jordveker som tilfører jorden og røttene fukt over lang tid. Påfylling av vann skjer gjennom et rør som står ca 5 cm opp fra jorden når du har fylt opp en kasse med 50 cm høyde. 

Det er også en nivåmåler med flottør og fargekoder, som viser vannivået i kassen. 

Følg instruksen for korrekt montering, og pass på at nivåmåleren beveger seg fritt opp og ned før du fyller kassen med jord. 

Med lidenskap for hage og uterom

Siden vår oppstart i 2015 har vi lojalt fulgt vår filosofi om å tilby kvalitetsprodukter med fokus på praktisk hverdag, men også miljø og nær, bærekraftig produksjon. For deg som kunde betyr dette produkter utviklet for nordiske forhold, designet i Norge og produsert i Sverige. Selvvanningstankene fra BEDD er produsert av BT Plast i Halden. 

Du kan også benytte deg av vår fagkunnskap dersom du har spørsmål i forbindelse med selvvanning. Vi er tilgjengelige på telefon: 90 12 39 45 / 99 27 43 71 og e-post: post@bedd.no