Inspirasjon til en frodig terrasse

Inspirasjon til en frodig terrasse

Man trenger ikke nødvendigvis en stor hage for å skape et frodig og spennende uterom. Nylig var vi på besøk hos Dag Terje og Snorre på @Waldemarstakhage, hvor det bugner av planter i krukker og kasser. Sammen med Espen Skarphagen tok vi film og bilder til glede og inspirasjon for flere. 

Bygg din egen plantekasse med BEDD

Takterrassen går rundt nesten hele leiligheten, og er delt inn i soner for ulike formål og funksjoner. I "det romantiske hjørnet" er det skapt en lun krok med en gammeldags hammock i stål, innrammet av en vinkel i rustlakk fra BEDD. Det romslige jordvolumet er beplantet med prydgress som vaier fint i vinden, og som etterhvert vil skape en tett, men lett skjerming. En mobil kasse på 120x40 og 25 cm høyde er satt inntil vinkelen, for å gi variasjon og en ytterlig innramming av denne rolige sonen. 

Plantekasse fra norske BEDD 120x40 cm m. hjul

Utenfor kjøkkenvinduet, er det etablert en urtehage, med både kasser og krukker som bugner av urter, frukter og grønnsaker. Den lange og lave BEDD-kassen i rustlakk har perfekt jorddybde for alle urtene. 

Ved spiseplassen og utekjøkkenet er det bygget en solid, men likevel "lett" pergola med et beige kamuflasjenett over for å skjerme mot solen. Her skaper en salat- og urtekasse på hjul praktisk tilgang til råvarer under matlaging og severing. Tenk så deilig å kunne plukke frisk salat direkte fra plantekassen til salatbollen! 

I den mest solrike delen av terrassen, står det flere vakre krukker, og et unikt vannspeil sammen med en høy 120x40 kasse på hjul i grå lakk. Den er også utstyrt med selvvanning, som sikrer jevn og god tilførsel av vann gjennom sesongen. Selvvanningskassene fra BEDD kan stå ute hele året, og trenger bare påfylling hver 3-4 uke. 

BEDD plantekasse på hjul
Se filmen under for mer inspirasjon, tips og råd fra Espen Skarphagen og BEDD.
Hvis du ønsker hjelp til ideer for din egen terrasse, er det bare å ta kontakt!
(Foto: Tommy Larsen)