Tømming av selvvanningskasse?

Tømming av selvvanningskasse?

Mange kunder har tatt kontakt og spurt på om selvvanningskassen fra BEDD bør tømmes for vann før vinteren. Det er strengt tatt ikke nødvendig, da den norskproduserte kassen er designet for å tåle frost og isdannelse. Men, jord og røtter kan ha godt av litt mindre fukt gjennom vinteren. Mindre vann og litt tørrere jord vil også bidra til at kassen tiner raskere når våren kommer.

Dersom du ser på nivåmåleren at kassen er full av vann, kan du følge tipsene i videoen under for å tømme den med en enkel hevert.

 

  1. Ta en bit hageslange på ca 2 meter, og hold den som en U før du fyller den med vann. 
  2. Hold tommelen godt over den ene enden av slangen, for å forhindre at alt vannet renner ut når du skal bruke den som hevert.
  3. Hold slange-enden med tommelen ned mot terrassen / lavere enn bunnen på BEDD-kassen, og før den andre enden helt ned i påfyllingsrøret til selvvanningstanken. 
  4. Slipp opp tommelen, og se om vanntrykket i slangen bidrar til å suge ut restvannet av tanken.
  5. Dersom det ikke fungerer, kan du også stikke slangen til bunns i påfyllingsrøret, og så suge forsiktig i den andre enden til du får vann mot leppene. (Det er bare litt vann med jord, og er sikkert sunt ;-). Så holder du slange-enden lavt, under nivået til BEDD-bunnen, og lar vannet renne.

Lykke til, og god høst!