Espalier til blomsterkasse fra BEDD

Espalier til blomsterkasse fra BEDD

Lurer du på hvordan du kan lage espalier eller plantegitter for klatreplantene dine? Vi har sett på litt ulike alternativer, og viser her hvordan du kan lage ditt eget, skreddersydde espalier til BEDD kassen. Med et espalier vil klatreplanter som Blodbeger, Klematis, Eføy, Humle og Passiflora få optimale forhold. 

På hagesenteret finner du mange stativer for klatreplanter. Noen er veldig dekorative, mens andre er enkle og "usynlige" Felles for mange er at de har tre eller fire stag nederst, som bare kan stikkes ned i jorden på blomsterkassen. De aller fleste passer også godt til BEDD kasser. 

Hvis du ønsker et espalier som dekker hele bredden i BEDD-kassen, har vi laget en film som viser hvordan du kan gjøre dette. Mer detaljer om fremgangsmåten finner du under filmen. 

For å lage denne løsningen, tok vi 2 kamstål / stålstenger som ble kappet på ca 1m. lengde. Deretter brukte vi et standard armeringsnett med tynne ribber som ble klippet til med bredde 110 cm. Stålstengene ble stripset hardt fast slik at ca 40 cm av stengene var "frie" til å stikkes ned i jorden. Ettersom BEDD kassen var utstyrt med selvvanningstank, stakk vi spydene til espalieret ned helt i bakkant av kassen. Du kan faktisk høre at spydene går helt ned i leca-laget nederst i kassen. 

Nå har Blodbegeret nesten en kvadratmeter netting å klatre på, og vi gleder oss til å se utviklingen. 

Disse alternativene fra Willab Garden og Hageland er også gode, enkle alternativer hvis du ønsker klatreplanter i en del av BEDD kassen din.